Світовий банк підтвердив збільшення обсягів кредитування України

5 Березня 2012, 18:26

Він зазначив, що основна мета його візиту в Україну – представити українській владі нового директора Світового банку по Україні, Білорусі й Молдові Чімяо Фана.

Водночас він наголосив на важливості нової стратегії партнерства СБ із Україною, що була представлена раді СБ у середині лютого.

"Я був дуже задоволений тим фактом, що на засіданні виконавчих директорів Світового банку я зміг сказати про те, що ми дуже серйозно підняли відсоток вибірки коштів по наших кредитах… І дуже добре, що я зміг на питання виконавчого директора про те, навіщо я прошу більше коштів, якщо й ті не вибрані, я зміг відповісти, що ми вперше змогли досягти рівня 18% вибірки коштів. Це рекорд за майже 20 років співробітництва з Україною, донедавна цей відсоток у середньому становив 7-8%", – сказав він.

Янукович у свою чергу зазначив, що Україна високо цінує співробітництво із СБ і ту підтримку, що він їй надає.

Нагадаємо, за період з 1992 року, коли Україна стала членом СБ, загальна сума зобов'язань банку з 39 програм і проектів у країні становила понад 7 млрд доларів.

17 лютого цього року Рада виконавчих директорів Світового банку ухвалила нову Стратегію партнерства з Україною до 2016 року. Стратегія передбачає програму інвестиційного кредитування на рівні $500 млн щорічно.

Позначки: