Посли ЄС повністю підтримують позицію Тейшейри щодо ситуації в Україні

5 Березня 2012, 13:03

Про це сказано у заяві, поширеній Представництвом Європейського Союзу в Україні на прохання послів ЄС, акредитованих в Україні.

"Посли держав-членів Європейського Союзу, акредитовані в Україні, висловлюють цілковиту солідарність з головою Представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою та вітають заяву речниці Високого представника/віце-президента Кетрін Ештон, в якій стверджується, що він i надалі має цілковиту довіру Європейського Союзу, її підтримку та підтримку Європейської служби зовнішньої дії", – сказано у заяві.

Нагадаємо, 28 лютого в ході круглого столу, присвяченого поліпшенню інвестиційного та ділового клімату, Тейшейра заявив, що президент Віктор Янукович не виконав обіцянки, які він давав після вступу на посаду, щодо поліпшення бізнес-клімату і боротьби з корупцією.

Він також звинуватив Україну в застосуванні вибіркового правосуддя.

28 лютого МЗС висловив обурення висловлюваннями Тейшейри про ситуацію в Україні і вважає, що вони виходять за рамки компетенції дипломата.

ЄС назвав цю критику необґрунтованою і повністю підтримав свого дипломатичного представника в Україні.

1 березня міністр закордонних справ Костянтин Грищенко висловив думку, що інцидент із критикою МЗС висловлювань Тейшейри про ситуацію в Україні вичерпано.

Зазначимо, що посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра покине Київ влітку цього року в рамках ротації.