Найбільша партія Європарламенту проти підписання Угоди про асоціацію з Україною

1 Березня 2012, 17:47

«Європейська народна партія закликає владу України дотримати своїх зобов’язань щодо гарантування відповідності наступних парламентських виборів міжнародним стандартам з повноцінною участю, зокрема, у виборчій кампанії опозиційних політиків та лідера опозиції Юлії Тимошенко», – йдеться в ухваленій сьогодні на Президії ЄНП резолюції, повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

ЄНП стурбована руйнуванням судової системи в Україні, включаючи численні недоліки у питаннях незалежності, неупередженості, прозорості та вибіркового застосування.

«Європейська народна партія закликає владу України внести поправки до Кримінального кодексу відповідно до міжнародних та європейських стандартів, а також припинити переслідування політичної опозиції», – наголошується у документі.

ЄНП дуже занепокоєна станом здоров’я Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, а також небезпечними для здоров’я умовами їхнього перебування у в’язниці та звертає увагу на останній візит міжнародних медичних експертів.

«ЄНП закликає владу України не ставити під сумнів їхні висновки та виконати їхні медичні рекомендації й у разі потреби дозволити лікування за межами тюремної системи», – йдеться у резолюції.

«ЄНП просить владу України дозволити проведення аналогічних незалежних міжнародних медичних обстежень в майбутньому на регулярній основі, а також регулярних токсикологічних аналізів у незалежних лабораторіях в Європейському Союзі», – йдеться в документі.

Європейська народна партія вимагає негайного звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в’язнів.

Нагадаємо, у Брюсселі сьогодні триває саміт ЄНП, у ньому бере участь донька Тимошенко Євгенія. Партію «Батьківщина» на саміті представляє перший заступник голови Григорій Немиря.

У холі будівлі, де відбувається саміт ЄНП, скрізь розвішані плакати із зображенням екс-прем'єра України Юлії Тимошенко за гратами і слоганом «Україна – волю».

Як повідомлялося, Європейський парламент готується ухвалити нову критичну резолюцію по Україні. Цього разу ЄП може вимагати від органів влади ЄС призупинити переговори щодо Угоди про асоціацію до вирішення накопичених проблем.

Зняти обвинувачення в перевищенні влади й зловживанні владою з колишніх вищих чиновників і забезпечити їхню участь у виборах Верховної Ради Україну у своїй резолюції, закликала ПАРЄ.