Харкову не вистачає 717 млн до Євро-2012

29 Лютого 2012, 17:35

Зокрема, Державне підприємство «Дирекція з будівництва об’єктів до ЄВРО 2012 у м.Львові» (ДП «Західінфрапроект») на запит Тижня повідомило, що станом на середину лютого триває реконструкція кількох стадіонів до Євро.

«Стан будівництва стадіону по вулиці Стрийській – кільцевій дорозі у Львові («Арена Львів» – Ред.) становить 93%. Крім цього, реконструкція стадіону Львівського державного університету фізичної культури по вул. Черемшини, 17 – 87%, а будівництво стадіону по вулиці О.Степанівни (смт Славське) – 70%», – йдеться у відповіді на запит.

Водночас реконструкція аеродрому ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» проведена на 91%, повідомили в ДП «Західінфрапроект».

«Реконструкція існуючого пасажирського терміналу та зовнішніх інженерних мереж проведена на 65%», – зазначено у відповіді на запит.

У Харківській міськраді Тижню повідомили, що найбільші проблеми у підготовці до Євро-2012 виникли через недофінансування.

«В цілому стан підготовки міста Харкова до Чемпіонату Європи 2012 року з футболу складає близько 80%. Зокрема, для завершення робіт на спортивному комплексі комунального підприємства «Обласний спортивний комплекс «Металіст» необхідно до квітня 2012 року забезпечити фінансування з державного бюджету в сумі 21,05 млн.грн. Для завершення робіт і своєчасної здачі в експлуатацію аеропорту до квітня 2012 року обсяг загального фінансування з державного бюджету аеродромного комплексу міжнародного аеропорту «Харків» повинен складати 336,72 млн. грн», – йдеться у відповіді Тижню.

Як повідомляє Харківська міськрада, недофінансування ремонту доріг становить 350 млн грн., а виготовлення дорожніх знаків – на 9,25 млн грн.

Щодо Києва, то в управлінні з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу Київської міськдержадміністрації Тижню повідомили, що повністю готова спортивна арена країни НСК «Олімпійський», а також наразі триває тестування терміналу «D» аеропорту «Бориспіль», де обслуговуватимуться всі, хто приїдуть на Євро.

«Новий міжнародний термінал в МА «Київ» (Жуляни), автомобільні дороги комунальної власності, лікарні будуть введені в експлуатацію весною цього року», – йдеться у відповіді.

У Донецькій міськраді повідомили, що спортивна інфраструктура до чемпіонату готова повністю.

«Крім цього, закінчено будівництво нового термінала аеропорту «Донецьк», йде процес тестування на приліт і виліт. До 01.05.2012 буде готовий до експлуатації новий залізничний вокзал станції «Донецьк». На сьогодні там ідуть внутрішні оздоблювальні роботи», – йдеться у відповіді.