МВС хоче, щоб уболівальників з країн-учасниць Євро-2012 супроводжували свої поліцейські

29 Лютого 2012, 13:15

За його словами, з кожною командою з боку МВС перебуватиме так званий TSLO – це офіцер зв’язку, який є представником внутрішніх справ і володіє англійською мовою.

«Ці люди також вже відібрані. Тому тут немає жодних сумнівів щодо якісного сервісу для гостей Євро-2012. Окрім того, сьогодні МВС також запропонувало доволі ефективний підхід з точки зору покращення комунікації. Міліція пропонує, щоб вболівальників супроводжували представники поліції з країни-учасників турніру. Наразі МВС розглядає варіант запиту 150 таких представників зі всіх країн-учасниць чемпіонату. Вони не виконуватимуть жодних поліцейських функцій на території нашої держави, але будуть зв’язковими і зможуть вплинути на потенційне джерело напруження або ж у співпраці з нашими правоохоронцями допоможуть вирішенню того чи іншого питання», – зазначив він.

«Звісно, ми не готуємось до воєн і протистояння, ми очікуємо футбольного свята, разом з тим, будемо готові до всіх можливих сценаріїв. А присутність поліцейських допомогла би повернути ситуацію в правове русло або вирішити тривіальне питання», – додав Лубківський.

Водночас, він прогнозує, що Україну відвідає близько 700-800 тисяч вболівальників.

«Взагалі ми очікуємо безпрецедентний наплив глядачів, туристів з інших країн. Це підтверджує і той факт, що в Україні гратимуть команди, чиї вболівальники традиційно їздять з ними. Це – Голландія, Німеччина, Англія, Швеція, Данія», – зазначає Лубківський.

Як додає керівник МОК «ЄВРО 2012 Україна», вболівальники можуть залишити в Україні як мінімум 1 млрд євро.

«Під час минулого чемпіонату Європи в Австрії і Швейцарії вболівальники, які відвідали ці країни, залишили близько 1 млрд євро. Як мінімум така сума інвестицій може влитися в приватний бізнес України та Польщі», – вважає Лубківський.

Повну версію інтерв'ю з Маркіяном Лубківським читайте тут.