Лубківський: Україна готова до Євро-2012 не гірше за Польщу

29 Лютого 2012, 10:12

«Називати певні цифри щодо готовності досить важко, враховуючи те, що проект дуже масштабний. Втім, думаю, що ми поступово наближаємося до 100% готовності, тобто готовність України я би оцінив на відтинку між 90 до 100%. Цей показник, звісно, є відзеркаленням готовності міст, котрі приймають Євро-2012», – зазначив він.

Водночас Лубківський відзначає, що українські міста-господарі Євро-2012 не менше підготовлені до турніру, ніж польські міста.

«Часто побутує помилкова думка, що Польща краще готова до чемпіонату. Насправді УЄФА не робить певного змагання, тим паче, що як Польща, так і Україна перебувають десь на одному рівні, що поступово наближається до 100%», – додав він.

Для підготовки Євро-2012 УЄФА відібрало 5,5 тисяч волонтерів з-поміж 24 тисяч претендентів.

«Якщо говорити про кількість людей, які працюють над проектом в УЄФА та Місцевих організаційних комітетах в Україні та Польщі, то ця цифра складе десь близько 700 людей. Ми працюємо над 57 проектами, починаючи від безпеки проведення Євро-2012 і закінчуючи питаннями акредитації. До цієї кількості варто додати 5,5 тисяч волонтерів УЄФА, які працюватимуть в офіційних місцях турніру, якими є насамперед стадіони, штаб-квартири та міні-штаб-квартири УЄФА, тренувальні бази. Ми відібрали їх з-поміж 24 тисяч претендентів. Цей проект є нашою гордістю, тому що багато було скепсису на початку, що українці і поляки не зможуть працювати «за дякую». А з’ясувалося, що можуть, і сьогодні вже сформована ця команда», – повідомив Лубківський.

Окрім того, за словами керівника МОК «ЄВРО 2012 Україна», до чемпіонату залучено ще близько 3,5-4 тисяч стюардів в Україні і така ж кількість у Польщі, які допомагатимуть в організації операційної діяльності на стадіонах.

Детальніше читайте в інтерв'ю з Маркіяном Лубківським.