Чехія обурена вироком Луценку

28 Лютого 2012, 18:19

«Так само, як це було у випадку колишнього прем’єра Юлії Тимошенко, ми наголошуємо, що судовий процес був дуже віддаленим від європейських стандартів і принципів прав людини», – сказано в заяві.

Вирок у справі Юрія Луценка чеська дипломатія вважає ще одним доказом вибіркової політки і політично мотивованої справедливості в Україні, як і «формою політичної помсти колишнім владним представникам».

Чеське зовнішньо-політичне відомство зазначає, що жодна політична сила не може бути піддана політично мотивованому карному переслідуванню, і мала б дістати можливість брати участь у парламентських виборах.

Чеська Республіка й надалі стежитиме за розвитком подій в Україні, сказано в заяві.

Чехія підтримує європейські прагнення України, водночас наголошує, що для  досягнення цієїметиУкраїна має діяти як демократична держава, в якій з повагою ставляться до прав людини.

Нагадаємо, 27 лютого Печерський районний суд Києва визнав колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка винним у скоєнні посадових злочинів і засудив до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Цей вирок засудили керівники країн ЄС, США та Канади, назвавши його сигналом про продовження в Україні судової практики, яка не відповідає міжнародним стандартам.