Могильов пообіцяв Януковичу повернути Євпаторії воду через 4-5 днів

28 Лютого 2012, 17:20

За словами Могильова, після аномальних для Криму холодів земля під водопроводом, розмерзаючись, почала зсуватися – це й призвело до декількох проривів труби, вік якої становить понад 40 років.

Водночас, зазначив  Могильов, сьогодні подача води в Євпаторію повністю припиниться. «Іншого виходу у нас немає, окрім як зупинити подачу води, повністю зневоднити водопровід, звільнити його від землі та вжити заходів для локалізації тріщин, що виникли у трубі», – зауважив він.

Могильов запевнив, що в Євпаторію будуть направлені водовози з усього Криму, які постачатимуть воду для потреб людей.

«Ми в найближчі дні повинні прийняти рішення про створення паралельного водопроводу на цій ділянці, оскільки нам доведеться замінити близько 5 кілометрів труби великого діаметра. До курортного сезону Євпаторія повинна бути забезпечена водою», – сказав  Могильов.

Окрім того, Голова Ради Міністрів АРК доповів Президентові про ситуацію із залученням інвестицій в АПК Криму та пропозиції інвесторів щодо створення на території Криму сільгосппідприємств.  

Як повідомлялось, понад 100 тисяч жителів Євпаторії залишилися без водопостачання 25 лютого через аварію, що сталася на магістральному водоводі в районі села Ліснівка Сакського району Криму.

Читайте також: Цієї зими аварії залишали без тепла і води цілі міста