«Регіонал» впевнений, що вирок Луценку свідчить про рівність всіх перед законом

28 Лютого 2012, 07:16

«Вирок по справі колишнього міністра МВС Юрія Луценка ще не набув юридичної сили, і тому говорити про остаточну винуватість особи ще зарано. Вирішальне слово за Апеляційним судом», – зазначив Олійник.

За його словами, рішення суду у справі Луценка винесено з урахуванням пом’якшуючих обставин, у тому числі і стану здоров’я екс-міністра МВС.

«Рішення суду також передбачає конфіскацію майна, відшкодування завданих збитків від дій Юрія Луценка до Пенсійного фонду, а також частково до МВС», – пояснив Олійник.

Олійник переконаний, що це рішення свідчить про те, що в Україні розпочато процес притягнення до відповідальності високопосадовців.

«Це стало підтвердженням конституційного принципу рівності всіх перед законом. Адже за 20 років незалежності, на жаль, так повелося, що простих людей могли посадити і за вкрадене відро картоплі, а от високопосадовці могли уникнути відповідальності за порушення закону», – наголосив Володимир Олійник.

«Рішення суду по справі Юрія Луценка – це серйозний сигнал для кожного чиновника, що за зловживання владою потрібно нести відповідальність перед законом. Адже саме рівність перед законом кожного громадянина – запорука існування правової держави», – резюмував він.

27 лютого Печерський райсуд столиці засудив Юрія Луценка на 4 роки позбавлення волі з конфіскацією майна. Захист екс-міністра має намір оскаржити вирок

США закликали владу України звільнити Луценка. Глава дипломатії Євросоюзу Кетрін Ештон та єврокомісар з політики розширення та добросусідства Штефан Фюле висловили розчарування вироком Луценка.

Доповідач ПАРЄ Марія-Луїза Бек вважає екс-міністра внутрішніх справ «жертвою політичної вендети».