Кеннеді відкриє нове приміщення посольства США в Києві

28 Лютого 2012, 02:14
Як повідомили УНІАН у Посольстві США, церемонія розпочнеться о 15:30 під головуванням посла США в Україні Джона Теффта і заступника Державного секретаря США з питань менеджменту Патрика Кеннеді.
 
Серед почесних гостей церемонії – голова Верховної Ради України Володимир Литвин, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко та заступник директора Бюро закордонних будівель Державного департаменту США Гезер Таунсенд. Гостями церемонії також будуть посадові особи уряду України і Київської міської адміністрації, політики, дипломатичний корпус, артисти, які, зокрема, допомогли відзначити 20-річчя американсько-українських дипломатичних відносин, і художники, чиї роботи прикрашають нову будівлю.
 
Нагадаємо, посольство США протягом січня-лютого переїздило зі своїх нинішніх приміщень у новий посольський комплекс по вул. Авіаконструктора Ігоря Сікорського 4 (колишня Танкова).  Посольство звільняє приміщення, які воно займало за адресами вул. Юрія Коцюбинського 10 (головна будівля), вул. Глибочицька 4 (Артем бізнес-центр) та вул. Пимоненка 6 (консульство).  
 
Як повідомляє сайт посольства, друга черга переїзду відбудеться пізніше цього року, коли до своєї нової будівлі у складі комплексу Посольства США переїде представництво Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).   Наразі, USAID продовжуватиме роботу у нинішньому приміщенні по вул. Нижній вал 19.
 
У новій будівлі Посольства США представлено колекцію мистецьких творів як американських, так і українських художників, серед яких, зокрема, Оксана Мась і Тамара Бабак.  Кураторство художньої експозиції, до якої увійшли спеціально замовлені, придбані, орендовані та подаровані твори, здійснює програма Державного департаменту США «Мистецтво у посольствах».    У Посольстві також представлено галерею, яка висвітлює мультикультурні українсько-американські зв’язки – вона складається з портретів знаменитих, успішних американських громадян, які народилися на території сьогоденної України, або мають безпосередніх предків, які звідси походять.