Володимир Філенко: вирок Луценку винесений з порушенням процедури

28 Лютого 2012, 05:03
В коментарі Тижню Володимир Філенко також відзначив: Я не вважаю вирок справедливим. У справі, яка слухалась у Печерському суді, нічого не доведено. Був би нормальний суд, на допиті вже третього свідка збоку прокуратури суд припинив би розглядати це питання. Бо справа посипалась з перших моментів. Ніхто із свідків збоку прокуратури вини Луценка не підтвердив.
 
З точки зору нормальної логіки, як святкували День міліції, так його і будуть святкувати надалі. Чому за це відповідає тільки один Луценко? Була віза Мінфіну, кошти були виділені на законних підставах. Просто була команда посадити одного з лідерів опозиції і тим самим помститись йому і залякати народ. До останнього була надія, що вирок буде м’якшим: йому дадуть вирок умовно і звільнять у залі суду, зважаючи на стан його здоров’я. Але надія не виправдалась, розповів Філенко.
 
Показово, що рішення у цій справі виносилось не у Печерському суді. У списку документів, – там, де був вирок, – стояв прочерк. Судді вийшли, мабуть комусь дзвонити і узгоджувати, як і що у ньому записати. З порушенням процедури була оголошена перерва. Щодо дій опозиції. Зрозуміли, що ми не могли його звільнити в залі суду. Ми будемо звільняти його через політичні перемовини і будемо домагатись скасування вироку для Луценка, резюмував депутат.
 
Нагадаємо, суд засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Захист екс-міністра має намір оскаржити вирок
 
Після цього, США закликали владу України звільнити колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, повідомляє Франс Прес з посиланням на офіційного представника держдепартаменту Вікторію Нуланд.
 
Розчарування у зв'язку з вироком українському політику висловила й глава дипломатії Євросоюзу Кетрін Ештон і єврокомісар з політики розширення та добросусідства Штефан Фюле.  А доповідач ПАРЄ Марія-Луїза Бек вважає екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який у понеділок отримав 4 роки тюремного ув’язнення, "жертвою політичної вендети".