Алла Лазарева головна редакторка «The Ukrainian Week, Edition Francaise», керівниця напрямку іномовлення, власна кореспондентка «Тижня» у Парижі

Теличенко: Вирок Луценкові був винесений на виконання політичного замовлення

27 Лютого 2012, 17:03

“В Україні систему правосуддя зруйновано, правосуддя в Україні немає, – заявила Валентина Теличенко. – Вирок Луценкові був винесений на виконання політичного замовлення. Що було замовлено – те суд і вирішив.”

Адвокат підтвердила, що сьогоднішній вирок буде оскаржено до апеляційного суду, а при необхідності – і до касаційного: “Адже не оскаржувати означатиме – змиритися. Але крім укріїнських судів ще є Європейський суд з прав людини.  Визнання грубого порушення прав Луценка в Стразбурзі – підстава для скасування рішень українських судів.”

Правозахисниця визнає, що звернення до Європейського суду – шлях довгий і непростий. “Ті, хто штовхнули Луценка на цей шлях, напевно, не замисл.валися про своє майбутнє, – каже  правник. – Якщо Європейський суд визнає порушення статті 18 Європейської Конвенції з прав людини, тобто, політичні мотиви переслідування, я не виключаю, що перед необхідністю відповідати по закону буді ті, хто чинив тиск на суд і прокурорів, і навіть судді, які погодилися винести неправосудне рішення”.

Нагадаємо, суд засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Захист екс-міністра має намір оскаржити вирок Луценкові в апеляційному порядку.