Податківці провели обшук у квартирі лідера донецьких «афганців»

22 Лютого 2012, 13:02

За словами Шуляка, його квартиру обшукували у рамках кримінальної справи про фінансові порушення в корпорації «Донвугілля».

«Обшук у мене вдома був, оскільки я був одними із засновників корпорації« Донвугілля ». Наскільки мені відомо, там податковою міліцією зараз порушено кримінальну справу. В п'ятницю приїхали з приводу цієї кримінальної справи. Провели обшук. Це були співробітники податкової інспекції », – розповів Шуляк.

Він наголосив, що будучи одним із засновників корпорації, він не мав права підпису та не займався в «Донвугіллі» якимись фінансовими питаннями. Проте, за його словами обшук проводився для виявлення в квартирі документів, печатки і грошових коштів корпорації.

«Мене (під час обшуку – Ред..) дома не було. Лише дружина, хлопці наші. Якихось особливих грубощів не виявляли. Пояснили, що вони лише виконавці. І навіть було сказано, що «ми і самі не знаємо навіщо нас сюди прислали». Показали рішення суду, в якому говориться, що обшук проводиться з метою виявлення документів, печатки і грошових коштів, пов'язаних з підприємством », – розповів Шуляк.

Він пов'язує ці дії податківців з демаршем, який влаштували афганці в Києві в річницю виведення радянських військ з Афганістану.

Як повідомлялося, 21 лютого лідеру Всеукраїнської громадської організації ветеранів війни в Афганістані «Ніхто крім нас» (НКН) Олександр Ковальов заявив, що після інциденту, коли «афганці» повернулися спинами до президента Віктора Януковича, у компанії, де він є співзасновником, податківці провели обшуки. Крім того, його знайомі у правоохоронних органах порадили йому виїхати з України.

За словами Ковальова, влада хоче «розчавити» рух ветеранів Афганістану в Україні.

Згодом МВС повідомило, що заява Ковальова про погрози на його адресу з боку правоохоронців не відповідає дійсності.

Пізніше прес-служба Державної податкової служби України оприлюднила заяву, співробітники податкової служби не слідкують за діями Ковальова та не шукають інформацію, яка б його компрометувала.

Нагадаємо, 20 вересня минулого року учасники акції протесту, серед яких були і ветерани-афганці, штурмували Верховну Раду, протестуючи проти ухвалення законопроекту № 9127, який, зокрема, надає право Кабміну самому визначати розмір пільг, залежно від наявності грошей у бюджеті.

Читайте також Голова об’єдання «афганців» Олександр Ковальов: «Ми повернулися спиною не до Януковича, а до всієї української влади»