Тимошенко рекомендовано дієту, фізичні навантаження і додаткові аналізи

17 Лютого 2012, 20:37

У повідомленні зазначається, що комісія надала «остаточні рекомендації, якими, зокрема, передбачається проведення додаткового інструментального обстеження, здійснення аналізу крові та іншого біоматеріалу, дієтхарчування, а також застосування програми структурованої ступеневої спеціалізованої фізіотерапії, поєднаної з лікувальною фізкультурою та дозованим фізичним навантаженням».

У відомстві знову наголосили, що «після колегіального вивчення висновків лікарів з Німеччині і Канади члени комісії прийшли до остаточного висновку, що висновки міжнародної комісії в більшості своїй співпадають з висновками попередніх обстежень Тимошенко українськими лікарями, а призначений їй курс лікування в Київському СІЗО та Качанівській виправній колонії (від якого хвора неодноразово відмовлялась) відповідає рекомендаціям членів міжнародної комісії».

«Наразі стан здоров’я Тимошенко хірургічного втручання або лікування у спеціалізованому медичному закладі не потребує», – сказано у повідомленні.

У пенітенціарній службі зазначили, що «будь-яких перешкод в роботі комісії, а також наполягань щодо несанкціонованого ознайомлення з результатами медичних обстежень хворої іноземними лікарями не було».

«Протягом часу проведення обстеження будь-яких непорозумінь, неузгодженостей чи нарікань від членів комісії не було, іноземними та вітчизняними лікарями було констатовано прозорість дій і намірів, а також високий організаційний рівень роботи лікарів окремо та співпраці комісії вцілому», – сказано у повідомленні відомства.

Як повідомляє пенітенціарна служба, медобстеження стану здоров’я Тимошенко було проведено протягом 14-15 лютого. Як відомо, у роботі комісії брали участь лікарі з Німеччини і Канади, а також доктор медичних наук, професор, член-кореспондент НАМН України В.Нетяженко (заступник керівник комісії) та лікуючий лікар хворої Т.Демченко.

Нагадаємо, захисник Тимошенко Сергій Власенко стверджує, що існує істотна розбіжність між висновками, зробленими закордонними лікарями про здоров'я Тимошенко, і висновками, зробленими раніше МОЗ.