Світовий банк розпочав нову стратегію партнерства з Україною

17 Лютого 2012, 03:30

Директор Світового банку в справах України, Білорусі та Молдови, Чімяо Фан, зазначив, що нову стратегію спрямовано на підтримку президентської програми реформ 2010-1014 років. 

"В цій програмі викладено амбіційний план реформ, щоб покращити конкурентоздатність України на глобальному рівні та виконати очікування українського суспільства.  Метою нової Стратегії партнерства є надання Україні допомоги в усуненні чинників, які негативно впливали на реалізацію програм реформ багатьох урядів, шляхом посилення інституцій, поліпшення урядування та залучення більшого кола учасників до процесу реформ” – сказав Чімяо Фан .  

У планах Стратегії – поліпшити ситуацію в сфері державних послуг та покращити бізнес-клімат в Україні. 

Також у Світовому банку зазначили, що фінансування нової програми залежатиме від темпів реформ в Україні: "Враховуючи ризики для реалізації програми та уроки попередньої співпраці, Світовий банк пропонує калібрований підхід до фінансової допомоги. Обсяги фінансування збільшуватимуться у разі прискорення реформ та поліпшення урядування. Водночас, обсяг кредитного фінансування залишатиметься помірним, якщо реалізація реформ загальмується."