Укроборонпром заперечує зрив контракту на поставку зброї до Іраку

16 Лютого 2012, 10:47

За словами Перегудова, Україна продовжує виконувати контракт на поставку озброєнь до Іраку. Згідно з інформацією «Укроборонпрому», 4 з 6 літаків АН-32 прийняті іракським замовником після технічної інспекції.

«За перші два літаки іракська сторона повністю перерахувала кошти ДК «Укрспецекспорт» відповідно до контракту», – зазначає Перегудов.

Він також повідомив, що на Харківському заводі імені Малишева завершується виробництво другої партії бронетехніки в кількості 62 одиниць для Іраку.

«Ми погоджуємо з іракською стороною можливі дати поставки. Інші пункти контракту виконуються України в повному обсязі», – цитує прес-служба слова гендиректора «Укроборонпрому».

Нагадаємо, 15 лютого голова Держфінінспекції Петро Андрєєв заявив, причиною зриву контракту на поставку до Іраку української бронетехніки стали дії керівництва підприємства «Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. Морозова». За його словами, Україна через це втратила 2 млрд грн.

На початку 2011 року Україну звинувачували у зриві термінів відправлення БТР до Іраку.

Як відомо, в кінці 2009 року Україна та Ірак підписали контракт на поставку 420 машин БТР-4 на загальну суму 457,5 млн. дол

Основний виконавець контракту – Харківське конструкторське бюро ім. Морозова, співвиконавець – Державне підприємство «Завод ім. Малишева» (м. Харків).

Вартість всього великого контракту, яким передбачено, зокрема, постачання з Україною в Ірак літаків Ан-32 і ремонт авіатехніки, складає 2,4 млрд. дол.

Першу партію БТР-4 для Іраку була виготовлено на виробничій базі конструкторного бюро ім. Морозова і в кількості 26 одиниць відправлено замовникові з території заводу ім. Малишева 20 квітня 2011 року.