Глава Світового банку піде у відставку

16 Лютого 2012, 02:30

Про це повідомляється в прес-релізі, опублікованому в середу, 15 лютого, на сайті банку. Agence France-Presse уточнює, що термін повноважень Зеліліка закінчується 30 червня 2012 року.

У заяві, опублікованій на сайті Світового банку, зазначено, що під керівництвом Зелліка організація зіграла свою історичну роль у подоланні світової фінансової кризи, а також виділила на допомогу країнам, що розвиваються рекордну суму в 247 мільярдів доларів. Сам Зеллік пише, що залишає Світовий банк "сильним, здоровим і готовим до вирішення нових завдань" і що для нього самого настав час очолити іншу організацію.

Чим саме планує зайнятися Зеллік після відставки, не повідомляється. Немає даних також і про те, хто займе його місце на чолі Всесвітнього банку. Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер заявив, що США найближчим часом представлять свого кандидата на пост голови СБ і розраховують і далі грати керівну роль у фінансовій установі.

Американські ЗМІ називають основними кандидатами на місце голови СБ екс-міністра фінансів і колишнього главу групи економічних радників президента Барака Обами Ларрі Саммерса і держсекретаря США Хілларі Клінтон, незважаючи на те що Клінтон спростовувала чутки про своє можливе призначення на пост глави СБ. ЗМІ зараз задаються питанням, чи вдасться Америці зберегти керівні позиції в СБ. Досі всі голови фінустанови були громадянами США.

Позначки: