Клюєва в уряді може замінити Акімова

15 Лютого 2012, 09:55

Про це пише газета «Коммерсанть-Украина».

Водночас в ефірі 5 каналу Акімова заявила, що готова до призначення на будь-який пост, але цілком задоволена нинішньої посадою.

«Напевно, призначення завжди приходять в якійсь мірі несподівано. Але з іншого боку, призначення річ абсолютно природна, і кадрові перестановки – це річ буденна, ділова і очікувана. Очікувана, тому що гуманітарний блок в уряді повинен був бути посилений, і, напевно, поява нового віце-прем'єра, який буде відповідальний з гуманітарних питань, може допомогти посиленню цього блоку», – цитує Акімову ЛІГАБізнесІнформ.

Коментуючи можливість свого призначення на пост віце-прем'єра з економічних питань, вона сказала: «Нехай ця інтрига буде трохи відкритою».

«Я готова до будь-яких призначень. Але на сьогоднішній день, я думаю, що те місце, яке я займаю – секретар Комітету економічних реформ, воно дуже важливе і потрібне», – підкреслила Акімова.

Водночас політолог Володимир Фесенко вважає можливими кандидатами на цю посаду також міністра фінансів Валерія Хорошковського і віце-прем'єра, міністра соціальної політики Сергія Тігіпка.

«Якщо бій за цей пост виграє Тігіпко, це буде знаковою подією, оскільки означатиме, що Тігіпко автоматично очолить передвиборчий список Партії регіонів», – прогнозує Фесенко.

Нагадаємо, 14 лютого президент Віктор Янукович призначив Секретарем Ради національної безпеки і оборони України Андрія Клюєва, звільнивши його з посади першого віце-прем'єр-міністра України – міністра економічного розвитку і торгівлі України.