Ситуацію з «Эхо Москвы» пояснюють знервованістю російської влади

15 Лютого 2012, 07:33

У заяві координатора програм Комітету для Європи та Центральної Азії Ніни Огнянової наголошено, що нинішній розвиток подій свідчить про те, що влада Росії почала проявляти нервозність у зв'язку з очевидною втратою нею контролю за громадською думкою. Зіткнувшись з потужним проявом опозиційних настроїв, які вивели на вулиці Москви десятки тисяч людей, влада вирішила пред'явити свої права власника на незалежну радіомовну компанію, яка має вплив на громадськість.

Нагадаємо, 14 лютого керівництво холдингу «Газпром-медіа», в який входить радіостанція, вимагає дострокової відставки ради директорів «Эхо Москвы».

Колектив радіостанції «Эхо Москвы» пояснює бажання «Газпром-медіа» змінити раду директорів критикою влади на адресу радіостанції. 

Зокрема, минулого місяця прем’єр-міністр Росії і кандидат на президента Володимир Путін, який, як вважають, після виборів знову очолить державу, заявляв, що «Ехо Москви» його «обливає лайном зранку до вечора».

Прес-секретар прем'єра РФ Владіміра Путіна Дмітрій Пєсков заявив, що перестановки в раді директорів «Эхо Москвы» не можуть бути пов'язані з критикою на адресу радіостанції з боку Владіміра Путіна. Вони пояснюються, швидше за все, внутрішньокорпоративними змінами.

Позначки: