Соболєв: зміна посад Клюєва пов’язана зі скандалами про підкуп депутатів та грошима ЄС

14 Лютого 2012, 20:33

«Я думаю, не обійшлося і без ситуації з «блідою тінню Клюєва» у парламенті паном Рибаковим і скандалами про підкуп опозиції», – заявив Соболєв.

Крім того, серед передумов для звільнення Клюєва депутат назвав скандал навколо коштів Європейського банку реконструкції та розвитку, які виділяли під програми енергозбереження.

«Це може бути пов'язане в тому числі і зі скандалами навколо прізвища Клюєва та грішми Європейського банку реконструкції та розвитку, які виділялися під програми енергозбереження… а потім відмивалися через компанії Клюєва», – припустив він.

Соболєв вважає, що у разі якщо Клюєв залишиться на посаді керівника передвиборного штабу Партії регіонів, Рада національної безпеки та оборони, секретарем якого Клюєва було призначено, перетвориться в структуру, яка керуватиме кампанією ПР на виборах Ради.

Як повідомляло агентство, 14 лютого Янукович звільнив Раїсу Богатирьову з посади секретаря РНБО і призначив замість неї Клюєва.

Клюєв – керівник виборчого штабу ПР на виборах Ради, які пройдуть у жовтні.

Як повідомлялось, 8 лютого розгорівся скандал навколо оприлюднення депутатом Верховної Ради Романом Забзалюком (фракція «Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина») аудіозаписів, на яких голоси, схожі на голоси Забзалюка й голови депутатської групи «Реформи заради майбутнього» Ігоря Рибакова, обговорюють вартість переходу Забзалюка з БЮТБ у групу «Реформи заради майбутнього».