Синоптики прогнозують погодні аномалії в Україні під час Євро-2012

14 Лютого 2012, 16:54

За його словами, на тлі високих температур в Україні бувають інтенсивні грози, випадання граду, шквалисте посилення вітру. На думку Кульбіди, попередньо такі можливості також треба планувати – як на польській території, так і на українській.

«Хоча для України високі температури характерні для липня і серпня, і у червні, як правило, спеки нема, проте виключати таку можливість ми не можемо. У будь-якому випадку червень для нашої країни дуже часто – дощовий місяць», – підкреслив він. Водночас керівник метеоцентру додав, що точний прогноз буде відомий лише в травні – за місяць до старту Євро-2012.

Наразі Український гідрометеорологічний центр спільно з Місцевим оргкомітетом готує угоду з УЄФА щодо метеорологічного обслуговування заходу – про те, які види прогнозу, попереджень, методів інформування будуть під час Євро. Такий документ може бути підписано до кінця лютого.

З 1 лютого український центр почав обмін метеорологічною інформацією з польською метеослужбою.

У квітні на спільній зустрічі у Львові буде визначено методи обслуговування чемпіонату.

Як повідомлялось, УЄФА компенсує Києву витрати на оплату проїзду вболівальників, які відвідають під час Євро-2012 українську столицю і користуватимуться громадським транспортом за принципом «єдиного квитка».

Директор місцевого організаційного комітету "Євро-2012 Україна" Маркіян Лубківський оцінює готовність інфраструктури України до чемпіонату Європи з футболу в 2012 році на 90 %.

Позначки: