Суд амністував екс-керівника Одеського морпорту в одній із кримінальних справ

13 Лютого 2012, 15:17

За повідомленням прес-служби, суд визнав Павлюка винним у вчиненні злочинів, якими завдано збитків держпідприємству у формі незаконного витрачання коштів і ненадходження орендних платежів на загальну суму понад 650 тис.грн.

«На підставі клопотання захисту керівник, який у ході слідства відшкодував майже півмільйона грн., звільнений від покарання на підставі закону України про амністію», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, прокуратура Криму влітку 2011 року порушила проти Павлюка 4 кримінальні справи за підозрою в завданні збитків державі на загальну суму 2,5 млн гривень. 

Зокрема, у червні минулого року прокуратура Одеської області порушила справу за фактом незаконної здачі в оренду будівлі готелю "Одеса", розташованої біля Одеського морського вокзалу.

Потім Генеральна прокуратура передала справу до прокуратури Криму, де її перекваліфікували, і 12 липня порушили вже за завдання збитків державі 170 тис. гривень.

25 липня прокуратура Криму порушила другу кримінальну справу проти нього – за підозрою у завданні збитків державі 700 тис гривень. Увечері 27 липня співробітники прокуратури затримали Павлюка в Одесі і доставили його в ізолятор тимчасового утримання в Сімферополі.

29 липня було порушено ще одну справу.