Навколо приватизації “Вінницяобленерго” назріває скандал

11 Лютого 2012, 22:38

Стало відомо, що голова Фонду держмайна Олександр Рябченко у вузькому колі повідомив, що отримав завдання обмежити коло учасників конкурсу і не допустити усіх претендентів до торгів. Втім, сам державний чиновник навіть не намагається спростувати чи підтвердити цю інформацію. Таким чином, до участі у конкурсі можуть бути допущені ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (олігарха Костянтина Григоришина) та ТОВ "ВС Енерджі Інтернешнл Україна" (російська "Лужніковська група"). 

Не прояснила ситуації і речниця ФДМ. За її словами, аукціон в понеділок зранку, 13 лютого, відбудеться в будь-якому разі без участі "Львівобленерго". "Все можна прочитати на сайті, все, з чого можна зробити висновки, все там є. Мені просто нема що додати", – заявила речниця Фонду.

Нагадаємо, в п'ятницю, 10 лютого стало відомо, що Фонд держмайна відсторонив "Львівобленерго" від конкурсу з продажу 50 % акцій "Вінницяобленерго". Як повідомили у Фонді, це було зроблено "на виконання протесту Генпрокуратури на рішення робочої групи ФДМ з перевірки підтвердних документів при продажу 50 % акцій ПАТ "Вінницяобленерго" та наказ Фонду щодо учасників конкурсу".

Однак, у "Львівобленерго" запевняють, що перед конкурсом їхні документи ретельно перевірили, по додаткові документи не зверталися, а повідомлення про недопуск з боку конкурсної комісії до компанії не надходило. Тому вони у будь-що намагатимуться взяти участь у торгах у понеділок. Тим часом юридична служба компанії вивчатиме всі нюанси ситуації. Якщо вони з'ясують незаконність свого відстронення, оскаржать результати конкурсу в суді.