Єврокомісія заявляє, що не заморожувала допомогу Україні

8 Лютого 2012, 15:40

"Наша делегація в Києві буде вимагати від "Комерсанта" (газета "Комерсант Україна" – Ред.) опублікувати правдиву інформацію. Ця стаття містить некоректну у багатьох відношеннях інформацію. Ми також маємо намір опублікувати стенограму інтерв'ю глави нашої делегації. Стосовно коштів ЄС – це неправда, що ці кошти були використані не за призначенням, як це було написано в статті", – сказав він.

За словами Стано, Європейська комісія "не відкладала, не заморожувала і не зупиняла" технічну допомогу Україні.

"Деяка окрема допомога зараз переглядається у зв'язку з необхідністю виконання Україною певних умов, зокрема, пов'язаних з питаннями управління фінансами та макроекономічної стабільності. Але основна допомога триває. Ми, як Європейська комісія, маємо намір відновити виділення допомоги якомога швидше. Те, що написано в "Комерсанті",  неправда", – наголосив представник Єврокомісії.

Нагадаємо, газета "Комерсант Україна"  8 лютого написала, що Євросоюз припинив фінансування всіх програм бюджетної підтримки України обсягом понад 160 млн євро на рік через нецільове використання першого траншу на програми, що мають відношення до першого віце-прем'єра Андрія Клюєва.

Прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України спростувала  цю інформацію, заявивши, що кошти фінансової допомоги Європейського Союзу на реалізацію програм з енергозбереження в Україні ні минулого, ні цього року не використовувалися.