Попов наказав комунальним службам боротися з негодою за єдиною схемою

5 Лютого 2012, 18:24

Очільник КМДА закликав усі підрозділи та служби міста скоординувати свої дії для максимально швидкого та ефективного вирішення проблем, які виникли через похолодання та снігопади.

Впродовж вихідних, 4 та 5 лютого, у Києві випало 13 міліметрів опадів, товщина снігового покрову збільшилася на 12 сантиметрів. Передусім сніг прибрали з основних магістралей міста. Для цього було задіяно 313 одиниць великої снігоприбиральної техніки. Бригади Київавтодору працювали цілодобово. Нині тривають роботи з очищення автошляхів міста та міжквартальних проїздів.

Попов закликав житлово-комунальні організації максимально тісно співпрацювати з автодорівцями, аби в найшвидші терміни очистити від снігу зупинки громадського транспорту, підходи до станцій метрополітену та тротуари.

«Аби впоратися зі стихією на належному рівні, всі комунальні служби повинні працювати як єдиний злагоджений організм. Важливо виконувати всі функції та дії в єдиній технологічній схемі. І тоді, ми досягнемо максимальних результатів. Уже в середу ми очікуємо повторне зниження температури, а температурні показники сьогодні дозволяють максимально ефективно використовувати сіль, аби розрихлити снігову товщу. Ми маємо необхідну кількість посипальних матеріалів, тому я закликаю комунальні організації не економити, а виконувати роботи максимально ретельно. Крім того, дуже важливо попереджати киян про виконувані роботи, і, особливо, про терміни ліквідації аварій. А якщо на ліквідацію аварії потрібно понад 10 годин, ми маємо забезпечити мешканців гарячими напоями та обігрівачами», – наказав голова КМДА.

Також Попов доручив у найкоротші терміни вирішити проблему бурульок. Для цього залучатимуть додаткові бригади альпіністів, а потенційно-небезпечні ділянки огороджуватимуть попереджувальними стрічками.

Глава КМДА звернувся до столичного управління МВС з проханням максимально ефективно співпрацювати з соціальними службами та житлово-експлуатаційними організаціями з тим, щоб запрошувати людей без постійного місця проживання до міських притулків, аби уникнути випадків обмороження та переохолодження.

Як повідомлялось, протягом восьми днів в Україні померло 122 людини від переохолодження.

За даними Міністерства охорони здоров’я, за 8 днів до лікувальних закладів України зі скаргами на обмороження чи переохолодження звернулися 2036 людини. З них 1591 – були госпіталізовані.

Нагадаємо, станом на 3 лютого в Україні від сильних морозів померла 101 людина.