В Азовському морі на суховантажному судні стався вибух

5 Лютого 2012, 11:32

Судно перебуває в Азовському морі на відстані 50 км на схід від села Стрілкове, що на Косі Арбатська Стрілка.

За попередніми даними, на кормовій частині палубної надбудови судна сталася пожежа внаслідок вибуху.

З 28 січня сухогруз «Іван Вікулов»,  який рухався за маршрутом Алжир – Російська Федерація (порт Ростов-на-Дону), перебуває на стоянці внаслідок утворення криги.

За інформацією МНС РФ, на борту судна знаходилися 14 членів екіпажу (попередньо громадяни Російської Федерації).

 

До проведення аварійно-рятувальних робіт залучено від МНС: вертоліт  Мі-8, катер на повітряній подушці (Марс-700) та криголами «Капітан Білоусов» (прапор України, вийшов з міста. Керч), а також криголам «Капітан Мошкін» (прапор РФ, вийшов з міста Маріуполь).

О 09-54 «Мі-8» евакуював 10 людей з палаючого суховантажу до Сімферополя. На борту залишилася аварійна команда з 4 людей – капітана та 3 членів екіпажу. Вони від евакуації відмовилися і чекають підходу криголама.

Як повідомлялось, 31 січня, біля берегів Туреччини затонуло вантажне судно Vera. На борту судна на момент аварії перебували 11 членів екіпажу, з яких 10 громадяни України. Вдалося врятувати трьох українців. Причиною аварії 114-метрового судна став сильний шторм.

Нагадаємо, 13 січня біля берегів Італії зазнав аварії круїзний лайнер "Коста Конкордія". На його борту перебувало 3216 пасажирів з 62 країн, а також команда з 1023 осіб.