Азаров наказав Табачнику врегулювати ситуацію в «Укрпатенті»

31 Січня 2012, 07:37

За його словами, працівники «Укрпатенту» повідомляли про готовність колективу до страйку у зв'язку з тим, що керівництво Державної служби інтелектуальної власності порушило трудове законодавство стосовно директора «Укрпатенту» Алли Жарінової і декількох її заступників, а також через інші дії керівництва цієї служби, які, на думку колективу, можуть нашкодити і навіть зруйнувати вітчизняну систему охорони інтелектуальної власності.

Кравець зазначив, що Кабмін стурбувало заява співробітників «Укрпатенту» про недовіру голові Держслужби інтелектуальної власності Миколі Паладію та його заступникам, а також готовність почати безстроковий страйк.

«Страйк колективу може привести не тільки до тяжких наслідків економічного характеру, а й до політичних наслідків міжнародного рівня», – підкреслив він.

Нагадаємо, у серпні 2011 року вже були спроби реструктуризувати державне підприємство «Український інститут промислової власності». Але в ситуацію, на прохання працівників підприємства, втрутився прем’єр-міністр України Микола Азаров, який доручив міністру освіти України Дмитру Табачнику задовольнити вимоги трудового колективу.

На півроку спроби знищення підприємства були припинені, проте нещодавно тиск на підприємство й трудовий колектив з боку Держслужби поновлено.