Призначення Хорошковського вдарить по Ахметову і Клюєву

28 Січня 2012, 20:01

Автор відзначає, що в умовах нині чинної редакції Конституції будь-який рівновіддалений від основних ФПГ міністр об’єктивно може бути лише креатурою Банкової (інша річ – керівництва Адміністрації чи безпосередньо «Сім’ї»).

Як засвідчили призначення останнього року, коло «сімейних» посад постійно розширюється – це стосується і голови НБУ Сергія Арбузова, і міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

З наближенням виборів можна очікувати тісної координації позицій двох центрів впливу: керівника АП Сергія Льовочкіна (а відтак усієї групи Фірташ – Льовочкін – Бойко) та «Сім’ї». «Охолодження» стосунків, яке передбачали деякі оглядачі, між «Сім’єю» та Фірташем, який на тлі непростих відносин із Кремлем має політичні та бізнесові втрати, схоже, відкладається. Адже перспективи впливу обох груп однаково критично залежні від перспектив самого режиму Януковича, тоді як ФПГ Ахметова та Клюєва можуть шукати й альтернативних способів хеджування політичних ризиків на випадок зміни влади аж до ставки на одну з перспективних опозиційних політсил. 

Детальніше читайте у статті «Усе для «СІМ’Ї» у № 4 Тижня