Водія, який в’їхав у людей біля ялинки в Луганську, не судитимуть за наркотики

27 Січня 2012, 17:12

Встановлено, що водій знаходився під дією речовини гамма-бутиралактон (бутират). Згідно з повідомленням, люди, які вживають бутират, можуть класифікуватися тільки як пацієнти наркологічних диспансерів.

«У правоохоронців же поки що нічого їм пред'явити з точки зору чинного законодавства. На сьогоднішній день не можна притягнути до кримінальної відповідальності ту чи іншу особу, яка зберігає і продає бутират, оскільки його обіг законом не обмежений і не заборонений», – зазначає прес-служба.

Правоохоронці підкреслюють, що до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів внесено зміни.

«Постановою Кабінету міністрів України від 05.01.2011 року № 4 перелік доповнено речовиною гамма-бутиралактон, яка отримала статус психотропної речовини. Однак дія цієї постанови поки призупинена – до 1 березня 2012 року», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 13 січня близько 20:15 на Театральній площі Луганська, де було встановлено ​​міську новорічну ялинку, автомобіль Nissan Tiida врізався в групу людей.

В результаті ДТП 11 людей 1993-1997 р.н. було госпіталізовано. Загинула 17-річна студентка 2-го курсу коледжу технології та дизайну.

Водія, у крові якого було виявлено психотропну речовину, арештували. За фактом ДТП порушено кримінальну справу.

Лікарський препарат натрію оксибутират і його похідні застосовуються в хірургії, психіатричної та неврологічної практиці, а також для лікування глаукоми і стимуляції гормону росту.

При застосуванні як наркотичної речовини бутират посилює релаксацію, викликає нестійкість психіки, неадекватність.