Екс-заступник голови СБУ: Ренат Кузьмін відмовився очолити СБУ

26 Січня 2012, 14:36

«У мене є інформація, що кандидатура Кузьміна реально розглядалася, але у нього вистачило обережності, він особисто відмовився і висловив небажання очолити СБУ», – сказав Скіпальський.

На його думку, колишнього керівника СБУ Валерія Хорошковського звільнили через незадовільну роботу тому, що він не виправдав сподівань Януковича.          

«З великим шумом і великими наслідками розгортається ситуація навколо Тимошенко. Фікцією завершилася спроба нанести удар по національно-патріотичному рухові, згадайте події пов’язані з встановленням і руйнацією пам’ятника Сталіну і звинуваченням на адресу патріотів. Мені здається, саме це послужило звільненням Хорошковського зі Служби, а потім, можливо, його очікує «закат».

За словами Скіпальського, виконуючий обов’язки голови СБУ Володимир Рокицький є професіоналом своєї справи, людиною спокійною і виваженою. Екс-замглави Служби вважає, що Рокицький цілком міг би впоратися з роботою на посаді голови СБУ, якби його затвердили, але висловив сумнів, що це станеться.

«Ніяких підстав не підписати указ про його призначення на посаду голови СБУ одразу не було. Тим більше, голова Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією заявив, що кандидатура Рокицького узгоджувалася з профільним комітетом. Значить, існують інші думки. Є сумнів, чи підійде він для команди Януковича і його вимог», – сказав експерт.

«Шукатимуть людину жорсткішу, більш рішучу в гіршому розумінні цього слова, яка виконуватиме усе, що наказуватимуть», додав він.

19 січня президент Віктор Янукович призначив тимчасовим виконувачем обов'язків Голови Служби безпеки України Володимира Рокитського. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як повідомлялося раніше, на посаду глави СБУ називли 6 кандидатів.