Янукович подякував президентові ЄБРР за інтерес до України

26 Січня 2012, 09:47

"ЄБРР є постійним стратегічним партнером України в питаннях інвестицій, розвитку стратегічних інвестиційних проектів, і ми це дуже цінуємо», – наголосив глава держави, оцінивши як блискучу співпрацю нашої держави та Банку в реалізації низки проектів в Україні. Одним із найважливіших він назвав проект із будівництва об'єкту «Укриття» на Чорнобильській АЕС, фактично спрямований на забезпечення безпеки всієї Східної Європи. «Я хочу особисто вам подякувати за цю співпрацю», – сказав Янукович.

Глава держави також звернув увагу на успішну реалізацію Україною та ЄБРР проектів, пов’язаних із розбудовою інфраструктури, спорудженням енергетичних об’єктів – йдеться про сфери атомної та гідроенергетики, будівництво ліній електропередач. «Це ті проекти, які в цілому створюють умови для розвитку економіки України», – підкреслив президент.

Янукович подякував Томасу Мірову за його особистий внесок у розвиток відносин України з ЄБРР. «Хочу подякувати вам за постійний інтерес до України та можливість обговорити стан і перспективи нашого подальшого співробітництва», – сказав він.

У ході розмови сторони обговорюють перспективи подальшого співробітництва України та ЄБРР.

Як повідомлялося раніше, на думку головного економіста Європейського банку реконструкції та розвитку Еріка Берґлофа, економічній ситуації в Україні загрожує погіршення, але вона більшою мірою залежить від зовнішніх чинників, ніж від урядової політики. 

ЄБРР готовий кредитувати українські підприємства в російських рублях.