Групу з доопрацювання законопроекту про освіту очолив ректор КПІ

25 Січня 2012, 09:37

Азаров запропонував як альтернативу надіслати в парламент додаткові пропозиції від уряду та громадських організацій щодо його доопрацювання для того, щоб підготувати цей законопроект до першого читання.

Прем'єр створив оперативну групу з доопрацювання законопроекту і ввів у число її учасників представників студентських організацій, які виходили на масові акції протесту проти прийняття цього законопроекту.

"Наступає момент, коли краще – ворог хорошого: коли затягування з прийняттям законопроекту буде тільки заважати", – підкреслив Азаров.

Головою оперативної групи призначено в.о. ректора Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" Михайла Згуровського. Групі доручено врегулювати "спірні норми" протягом двох тижнів.

Нагадаємо, законопроект "Про вищу освіту" було розроблено Міністерством освіти і науки, молоді та спорту в 2010 році. Він викликав масові акції протесту студентів та критику академічної спільноти.

За розпорядженням президента Віктора Януковича законопроект було відправлено на доопрацювання, що завершилось через півроку. 28 грудня 2011 документ було зареєстровано в Раді, проте в січні прем'єр-міністр Микола Азаров запропонував провести додаткові консультації зі студентськими профспілками.

Крім того, у Раді зареєстровано законопроекти про вищу освіту депутатів від НУНС Арсенія Яценюка та Лесі Оробець, а також депутата від Партії регіонів Юрія Мірошниченка.