Гриценко: Янукович не звільнить Тимошенко навіть за рішенням Європейського суду

24 Січня 2012, 22:39

Відповідаючи на питання, чи сприятиме президент звільненню Тимошенко і Луценка, він зазначив: «Я не думаю, що він прийме рішення випустити. І не думаю, що Європейський суд тут натисне».

«Натиснути міг би народ, якби він вийшов захищати. Якби хоча б третина з тої півмільйонної партії «Батьківщини» вийшла… Оскільки не виходять, значить планів випустити немає», – вважає депутат.

Як повідомлялось, 24 січня народний депутат від БЮТ-Б Сергій Власенко заявив, що влада вживає заходи, спрямовані на збільшення терміну ув'язнення колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з 7 до 12 років.

«Янукович так боїться Юлії Тимошенко, що він дав пряму команду СБУ перетворити 7 років в 12», – сказав Власенко.

З його слів, для цього слідчі Служби безпеки України виділили зі справи про корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) частину обвинувачення, за нею за 2 години провели відповідні слідчі дії, склали протокол про ознайомлення Тимошенко з фактом обвинувачення й передали їй для вивчення матеріали справи.

Нагадаємо, СБУ завершила розслідування кримінальної справи за обвинуваченням екс-прем’єра Юлії Тимошенко в «організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 мільйонів гривень, розкрадання та замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 мільйонів гривень податку на добавлену вартість, службового підроблення та в ухиленні від сплати 681 тисяч гривень прибуткового податку».

Раніше СБУ зняла з Тимошенко обвинувачення в організації приховування валютного виторгу в рамках справи ЄЕСУ у зв'язку з набуттям чинності 17 січня закону про декриміналізацію відповідної статті Кримінального кодексу.

У грудні 2011 року СБУ об'єднала в одне провадження кримінальні справи проти Тимошенко за підозрою в замаху на розкрадання з державного бюджету коштів на суму 405,5 млн доларів й у зловживаннях на посаді керівника ЄЕСУ