Політолог: група Льовочкіна, Фірташа і Хорошковського домінуватиме у виборчому списку ПР

24 Січня 2012, 16:18

На думку Палія, людям не з числа чиновників, у ПР важко мати органічний вигляд, тому переважна їх більшість обіймають посади у структурах влади. Експерт вважає, що це є великою проблемою, як і те, що у людини з ПР може бути занадто екстравагантний імідж. Такий, наприклад, як у екс-керівника МНС Нестора Шуфрича, який також не користується особливою популярністю серед людей.

За словами політолога, список кандидатів, які йшли за списками Партії регіонів на минулих виборах, відрізнятиметься від того, який форматуватимуть до цьогорічних виборів.

«Згадайте, на минулих виборах балотувалися Чорновіл, Богатирьова, і ще багато діячів, які відійшли. Структура списку залишиться такою же, як і була, феодальною. Більша його частина складатиметься особисто Віктором Януковичем і його оточенням, а частину віддадуть дрібнішим угрупованням, відповідно до їхнього впливу» – сказав Палій.

«Група Льовочкіна-Фірташа і Хорошоковського домінуватиме у списку ПР. Ця група має вплив, близький до монопольного. Та попри це, вирішальним буде рішення Януковича. Хоча голос цієї групи буде теж важливим», – додав політолог.

Як повідомлялося раніше, в Адміністрації Президента визначили шістьох осіб, які можуть очолити список Партії регіонів на парламентських виборах 28 жовтня.