Попов наказав комунальникам очистити Київ від снігу за дві доби

23 Січня 2012, 19:09

Олександр Попов гостро розкритикував роботу комунальних служб та районних адміністрацій щодо прибирання снігу на вулицях та у дворах міста.

«Ми маємо надзвичайну ситуацію пов’язану з опадами, які перевищують норму. Фактично, за три дні у столиці випала місячна норма снігу. І весь цей сніг ми маємо прибрати за два дні. Потім буде пізно. Гідрометцентр передбачає різке зниження температури, і весь цей сніг може перетворитися на лід», – підкреслив Попов.

Він закликав голів районів слідувати його власному прикладові, і розпочинати робочий день не в кабінетах, а об’їжджаючи двори та вулиці міста.
Окремо увагу очільник КМДА приділив прибиранню зупинок громадського транспорту та підходів до станцій метрополітену.

«Це недопустимо, коли кияни не можуть дістатися до громадського транспорту, тому що на наших зупинках снігу до колін. Зупинкові комплекси потрібно прибирати першочергово. І я не хочу чути про те, що це не чиясь територія. Домовляйтеся, створюйте спільні бригади і прибирайте спірні території гуртом», – сказав Попов.
За його розпорядження до вивезення снігу залучатимуть і приватні вантажівки і навіть техніку військових частин.

Двірникам усіх районів уже роздали додаткові устаткування ручної механізації, та заборонили викидати сніг на проїжджу частину. Водночас Попов просить киян – власників автівок, які припарковані на проїжджих частинах, аби ті прибрали свої автомобілі. Інакше місто змушене буде залучити евакуатори, оскільки вони створюють перешкоди для снігоприбиральної техніки.

Як повідомлялось, за інформацією комунального підприємства «Київавтодор», 21 січня за  добу силами працівників комунальної корпорації з автошляхів міста вивезено 2 тис. 947 тонн снігу та використано 422,8 тонн піщано-соляної суміші, а також 1 тис. 285 тонн технічної солі.

Нагадаємо, 20 січня через сильний снігопад у Києві автомобільні затори сягали 5 км.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київська область) закрив одну із двох злітно-посадкових смуг у зв'язку зі складними погодними умовами.