Журналісти газети Ахметова вимагають зустрічі з ним

20 Січня 2012, 08:04

Йому порадили "захищати свою позицію в суді, не намагаючись вести кулуарні домовленості", і "не роздавати пресі інтерв'ю з перекрученими фактами", йдеться у статті "Игорю Гужве не находят места" в газеті "Коммерсант-Украина".

Сам Гужва вважає, що наглядова рада намагається його дискредитувати. "Я не веду з членами ради кулуарних переговорів. Я вже місяць ні з ким із них не зустрічався, а телефонні розмови з їхнього боку обмежувалися фразою"зв'яжемося пізніше", – заявив Гужва.

Тим часом журналісти редакції, які протестують проти відставки головного редактора, вимагають особистої зустрічі з акціонером СКМ Рінатом Ахметовим.

Колектив звернувся до Ахметова з проханням про особисту зустріч і підготував проекти редакційного статуту, програми діяльності газети "Сегодня" і декларації про взаєморозуміння між творчим колективом та власником.

"Про страйк не йдеться, ми працюємо в штатному режимі і продовжуємо робити газету. Про те, чи звертатися до суду для захисту інтересів Ігоря Гужви, зараз думають у Національній профспілці журналістів", – повідомила в.о. головного редактора "Сегодня" і голова профспілковогоосередку Ольга Гук.

Нагадаємо, 8 грудня минулого року журналісти газети "Сегодня" разом з головним редактором оголосили про передстрайковий стан, відмовившись працювати під керівництвом генерального директора ПАТ "Сьогодні Мультимедіа" Олени Громницької. Її звинуватили в розміщенні замовних статей і введення цензури.

Наглядова рада холдингу почала службове розслідування. Факти цензури не підтвердилися, і 17 січня рада оголосила про звільнення Ігоря Гужви, а також Олени Громницької, яка написала заяву про звільнення за власним бажанням. Зазначимо, що Громницька подала позов на Гужву.