Конфлікт у газеті Ахметова завершився звільненням головреда та гендиректора

17 Січня 2012, 11:33

Згідно з повідомленням, у період з 13 грудня 2011 року по 17 січня 2012 року за рішенням Наглядової ради в "Сегодня Мультимедіа" проводили службове розслідування за фактом звернення редакційного колективу і генерального директора.

«Розслідування показало необхідність підвищення прозорості практик, методів і процесу прийняття рішень всередині "Сегодня Мультимедіа". У той же час системних порушень виявлено не було», – йдеться у повідомленні.

Однак Наглядова рада прийняла рішення про звільнення з посади головного редактора газети "Сегодня" Ігоря Гужву і припинення трудових відносин з ним. «Це рішення продиктовано незгодою Гужви з підходами Наглядової ради до подальшого розвитку компанії, до впровадження принципів колегіальності, відкритості та прозорості у процесі прийняття рішень. Крім того, Гужва зайняв деструктивну позицію по відношенню до видавничого дому і видання», – йдеться у повідомленні.

Наглядова рада також прийняла рішення задовольнити прохання Олени Громницької про відставку з посади генерального директора «Сегодня Мультимедіа" за власним бажанням. «Ми з повагою ставимося до рішення пані Громницької, хоча і шкодуємо про нього, оскільки звинувачення, висунуті на її адресу, у ході розслідування не підтвердилися. При цьому видавничий холдинг показав стійку і позитивну динаміку зростання економічних показників у вересні – грудні 2011 року», – говориться у повідомленні.

Нагадаємо, 8 грудня редакція газети "Сегодня" оголосила передстрайковий стан. Журналісти звинуватили нового генерального директора компанії Олену Громницьку у «згортанні прийнятих раніше в компанії прозорих і цивілізованих правил гри».

9 грудня Гужву та Громницьку було відсторонено від роботи на час проведення службового розслідування

"Сегодня Мультимедіа" – видавничий холдинг групи СКМ, 100% акцій якої належать Рінату Ахметову.