Міліція порушила справу через ДТП в Луганську

14 Січня 2012, 12:51

«13 січня 2012 року, приблизно о 20:15 на Театральній площі Луганська, де встановлена міська новорічна ялинка, сталася дорожньо-транспортна пригода з тяжкими наслідками. Автомобіль «NISSAN TIIDA», під керуванням водія 1982 року народження, безробітного мешканця Луганська, рухаючись по вулиці Коцюбинського в напрямку Театральної площі, незважаючи на встановлені дорожні знаки «В'їзд заборонено» та «Об'їзд перешкоди справа», скоїв зіткнення з переносним металевим огородженням площі, продовжуючи рух, скоїв наїзд на групу людей, які відпочивали біля новорічної ялинки», – йдеться в повідомленні прес-служби міліції.

За даними правоохоронців, внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 11 мешканців Луганська 1993 -1997 р.н. отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості і були госпіталізовані до медичних закладів міста. Від отриманих тілесних ушкоджень загинула мешканка міста Луганська, 1994 року народження, студентка 2-го курсу коледжу технології та дизайну Луганська.

Відносно водія транспортного засобу Слідчим управлінням ГУМВС України в Луганській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Водночас тривають слідчі дії щодо ДТП.

Як повідомила начальник ЦГЗ УМВС України в Луганській області Тетяна Погукай, водія авто затримано за статтею 115 КК (умисне вбивство). У крові водія виявлено медичні психотропні препарати.

У Луганській обласній лікарні, за її словами, продовжують лікування 7 або 8 молодих людей, які постраждали в ДТП, у них різна ступінь тяжкості ураження.

Один підліток – 1997 року – у важкому стані із закритою черепно-мозковою травмою.

Позначки: