Бойко заявляє, що Україна ще не проводила оцінку ГТС

11 Січня 2012, 17:03

"Оцінку вартості української ГТС може провести міжнародний оцінювач. Ми ще тендер не оголошували, тому що в нас ще готуються проекти документів з реформування Нафтогазу", – сказав він.

Бойко додав, що оцінку вартості ГТС буде проведено в рамках реорганізації Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Раніше голова правління російського Газпрому Олексій Міллер заявив про завищення українською стороною вартості ГТС. За його словами, у 2012 році українська ГТС може сильно впасти в ціні.

Наприкінці грудня голова Газпрому заявив, що Україна оцінює свою ГТС в 20 млрд доларів США.

Нагадаємо, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявляє, що Росія в переговірному процесі щодо газової угоди вимагає реорганізувати й приватизувати українську газотранспортну систему й Нафтогаз.

У вересні комісар Європейської комісії з енергетичних питань Гюнтер Оттінгер спрогнозував, що після проведення модернізації ГТС Україна залишиться найбільшим транзитером російського газу в Європу.

Зазначимо, що Верховна Рада має намір розглянути законопроект № 9429, яким пропонується дозволити Кабінету міністрів реорганізувати НАК "Нафтогаз України", після заслуховування інформації уряду про хід газових переговорів з Росією.