Від Литвина пішла прес-секретар

11 Січня 2012, 16:49

Цю інформацію підтвердила сама Чорна. За її словами, головним спонукальним мотивом такого кроку стало бажання повернутися в журналістику.

«Майже п'ять років прес-секретарської праці – термін досить значний. Олександр Мартиненко, наприклад, пропрацював «голосом» президента Леоніда Кучми чотири роки і повернувся в реальну журналістику. Тією ж траєкторією свого часу пройшла й Олена Громницька, яка, «відстоявши» на посту прес-секретаря три з половиною роки, знову повернулася до професії. Думка про те, що прийшла пора «демобілізуватися», виникла, як ви розумієте, у мене невипадково. Журналіст, що ступила на шлях прес-секретарювання, рано чи пізно починає усвідомлювати, що наражається на небезпеку втратити здатність критично мислити, тверезо оцінювати ситуацію і дорожити власною думкою. І ця небезпека тим відчутніша, чим довше ти перебуваєш на посаді, що вимагає від тебе дещо інших якостей. Я впритул підійшла до точки неповернення, перейшовши яку неминуче втратила б можливість повернутися у свою професію. Розуміння цього й стало головним спонукальним мотивом мого відходу», – сказала Чорна.

Відповідаючи на питання про те, де працевлаштувалася екс-прес-секретар спікера сказала: «Поки конкретного місця використання сил і досвіду у мене немає. Згодна, нинішня ситуація у вітчизняній журналістиці, яка переживає не найкращі часи, мала б змусити мене відмовитися від наміру залишити насиджене місце. Але я довіряю своїй інтуїції».

Нагадаємо, що раніше Чорна довгий час працювала політичним журналістом в «Інвестгазеті», «Київських відомостях», «Дзеркалі тижня». Читачам вона більш відома під прізвищем Ольга Дмитричова.