Чоловік Тимошенко у Празі подав документи на реєстрацію міжнародної організації “Батьківщина”

9 Січня 2012, 18:12

Як повідомив чоловіку Юлії Тимошенко в інтерв’ю Радіо Свобода, він зробив це в грудні 2011 року.

"Потрібно зрозуміти, що режим Януковича – це не український народ. Це купка колишніх бандитів, одягнутих у "Бріоні", які неправдою – через маніпулювання українським законодавством – забезпечили собі абсолютну владу в країні, обманюють і грабують український народ", – заявив Олександр Тимошенко.

За його словами, "народ не вибирав президента України з такими повноваженнями, він не давав парламенту такі повноваження".

"Народ не обирав "тушок" депутатами, він голосував за партійні фракції. Саме через зраду окремих депутатів відбувся в країні конституційний переворот, який уже забезпечив диктатуру в особі режиму Януковича, який всі ці роки боровся проти Юлії Тимошенко", – заявив Олександр Тимошенко.

"Сьогодні Юлія Тимошенко та інші політичні в’язні знаходяться в тюрмах, а Янукович сидить на золотому унітазі і разом зі своїми синами та хунтою – в особі Фірташа, Льовочкіна, Хорошковського, Кузьміна та своїх синів грабують український народ", – обурився він.

Олександр Тимошенко повідомив, що основними цілями Міжнародного громадського об’єднання "Батьківщина" є, зокрема: "аналіз дій сьогоднішньої влади та її злочинної діяльності по грабуванню України, висвітлення дій влади Януковича в закордонних виданнях, здійснювати постійний моніторинг дотримання прав людини і свобод громадян, а також принципів демократії в Україні".

Нагадаємо, Олександр Тимошенко на початку 2012 року отримав плітичний притулок у Чехії. Він пояснив, що не хоче "давати Януковичу більше можливості тиску на лідера опозиції, а політичний притулок – це для мене єдиний спосіб домогтися цього".

Тим часом колишній прем'єр, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко зараз відбуває покарання у Качанівській колонії Харкова. Як повідомлялося, 11 жовтня Печерський суд засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі у "газовій" справі. При цьому проти неї розглядаються ще 10 кримінальних справ.