Прокуратура оскаржила вирок регіоналу, який побив дівчину і двох міліціонерів

9 Січня 2012, 16:56

Відповідно до повідомлення, рішенням Стахановського міського суду від 28 грудня 2011 року Ляхова визнано винним і засуджено за ч. 2 ст. 342 і ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу на чотири роки позбавлення волі.

Однак згідно зі ст. 75 Кримінального кодексу (звільнення від відбування покарання з випробуванням) Ляхова звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном три роки.

Крім того, визнано винним і засуджено за ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади) і ч. 2 ст. 345 (навмисне завдання працівникові правоохоронного органу або його близьким родичам побоїв) Кримінального кодексу на три роки позбавлення волі ще одного підозрюваного – Сергія Дремова. Згідно зі ст. 75 його теж звільнили з випробувальним терміном три роки.

У зв'язку з цим державний обвинувач попросив скасувати рішення суду, тому що, на його думку, вирок м'який і не відповідає тяжкості скоєного злочину.

Нагадаємо, прокуратура Луганської області 24 серпня затримала депутата селищної ради за підозрою в пораненні з мисливської рушниці працівників міліції в Стаханові Луганської області.

Прокуратура Стаханова порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу (навмисне завдання працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням ними службових обов'язків) за фактом завдання тілесних ушкоджень працівникам Стахановського відділу УМВС в області під час виконання ними службових обов'язків.

Крім того, 24 серпня прокурор області порушив стосовно депутата селищної ради кримінальні справи за ч. 2 ст. 345 і ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохронного органу при виконанні ним службових обов'язків під час виконання ними обов'язків із охорони громадського порядку).

Під час досудовго слідства з'ясовано, що проти ночі на 4 серпня депутат і ще один чоловік завдали тілесних ушкоджень правоохоронцям у Стаханові.

При затриманні депутат вистрілив з мисливської рушниці«Сайга», внаслідок чого рикошетом дробу було поранено працівників міліції.