За плакат проти Януковича львівську студентську судитимуть 16 січня

29 Грудня 2011, 07:50

Дівчина у такий спосіб висловлювала свою громадянську позицію під час одиночної акції протесту, організованої незалежними націоналістами.

Того дня 20 молодих людей розійшлись у різні місця в центральній частині міста з плакатами на кшталт «Азаров феодал, ти його раб. Тобі все одно?», «Влада починає реформи, купи їсти востаннє», «Янукович продає Україну», «У відставку продажну владу» тощо.

Патруль правоохоронців під час заходу попросив Анну-Христину Лапчук пройти з ними у райвідділ міліції, де вона пробула понад дві години.

На учасницю одиночної акції міліціонери склали адміністративний протокол і попередили, що її викличуть у суд, оскільки, як заявили, вона брала участь у несанкціонованому заході.

Організатори акції не подавали заявки у міську раду, бо вважають, що одиночні пікети не підпадають під визначення зборів, мітингів, походів чи демонстрацій, про проведення яких треба завчасно сповіщати органи влади.

Нагадаємо, 24 серпня пенсіонерка Галина Швидка на знак протесту проти політичних репресій та розбудови диктатури в країні відрізала прізвище «гаранта» від стрічки на вінку «Тарасу Шевченку від Віктора Януковича». Її засудили до позбавлення волі на 10 діб.