Азаров проводжає 2011 рік “з легким серцем”

28 Грудня 2011, 12:11

Як повідомляє прес-служба Кабміну, головним підсумком року Азаров визначив те, що владі «вдалося остаточно подолати інерцію надзвичайно глибокого економічного спаду».

«Треба розуміти, що чим глибше падіння, тим складніше і довше з нього виходити. Це аксіома економіки. А в Україні падіння було найглибшим в Європі. 2011 рік запам’ятається нам проведенням глибоких і складних реформ. Пройдуть роки, і в підручниках саме цей рік буде відзначений, як поворотна віха в історії України», – зазначив Азаров.

За його словами, багато речей у цьому році уряд почав робити вперше.

«Економити енергоресурси і впроваджувати енергоощадні технології не на словах, а на ділі. Підтримувати вітчизняного виробника і заміщувати імпортні товари. Повернули і виводимо на новий рівень контроль за якістю товарів, які споживаємо. Будуємо овочесховища, елеватори і оптові ринки. І в цілому ми почали формулювати державну політику на запит громадянського суспільства, радячись з людьми, виходячи з їх інтересів», – заявив він.

Наприкінці виступу Азаров зазначив: «2011 рік я проводжаю з легким серцем, бо знаю, що ми зробили майже усе можливе, і точно усе від нас залежне, для країни».

Нагадаємо, раніше Микола Азаров заявив, що у 2011 році добробут населення частково покращився. Він це довів тим, що українці продовжують ходити в музеї, на концерти тощо.