Бойко: газові переговори триватимуть стільки, скільки потрібно

27 Грудня 2011, 15:14

«Ми будемо вести переговори стільки, скільки потрібно, щоб наші державні інтереси відстояти», – заявив Бойко.

За його словами, російська сторона вже пересвідчилась у принциповості позиції української сторони у переговорах.

«Переговори триватимуть. Є моменти, за якими ми зблизилися, є моменти, за якими у нас є принципові розходження. Президент ніколи не піде на обмеження національних інтересів, це вже стало зрозуміло і нашим партнерам», – заявив Бойко.

Міністр вважає, що компроміс у газових переговорах з Росією буде знайдено. «Я вважаю, що компроміс ми знайдемо. З 15 січня ми домовилися проводити наступний раунд переговорів», – зазначив він.

Нагадаємо, під час зустрічі 23 грудня 2011 рокув Санкт-Петербурзі Юрій Бойко і Голова правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер підбили підсумки переговорного процесу в газовій сфері.

Сторони зазначили позитивний та конструктивний характер проведених у 2011 році переговорів і хороші перспективи наступного раунду переговорів, який відбудеться 15 січня 2012 року.

Як повідомлялося, 12 грудня від Газпрому надійшла заява, що всупереч раніше зробленим оцінкам, новий контракт з Україною в грудні підписаний не буде.А 22 грудня Міллер заявив, що можливе підписання додаткової угоди, але це може відбутися тільки після Нового року.