Бютівець стверджує, що Тимошенко сьогодні взагалі не виїжджала із СІЗО

20 Грудня 2011, 20:03

"Хто знає процедуру їзди в автозаку, той чітко розуміє, що ніякого зв'язку у людини, що знаходиться в будці, з водієм немає. І заарештований не може давати ніяких команд караулу", – сказав він.

За його словами, він має факти, що Тимошенко вимагала своєї присутності в суді, незважаючи на свій стан здоров'я.

"Вона сьогодні з СІЗО не виїжджала. Ніхто ніякий автозак не розвертав. Влада соромиться, що люди побачать стан здоров'я. Її змушені б були заносити на носилках в будівлю суду. Абсолютно неприховано видно знущання і тортури, яким влада її піддає", – поскаржився парламентарій.

Він також додав, що колегія суддів вже запрограмована на певне рішення, оскільки не сприймає аргументів захисту.

Нагадаємо, сьогодні вранці, за словами захисника Сергія Власенка, Тимошенко попросила медиків СІЗО ввести знеболювальне, щоб вона мала можливість взяти участь в судовому засіданні. Однак, вона так і не доїхала в суд, повідомив УНІАН з посиланням на власні джерела.

При цьому Пенітенціарна служба заявила про відмову Тимошенко відвідати суд через болі в хребті.

Сьогодні під час засідання Апеляційний суд Києва відмовився призупинити розгляд апеляції до одужання екс-прем'єра Юлії Тимошенко, викликати до суду начальника медичної частини Лук’янівського СІЗО Віктора Пирогова, припинити продовження розгляду скарги без її участі, а також не задовольнив клопотання захисту про відвід колегії суддів.