У КДБ Білорусі нічого не чули про знущання над активістками FEMEN

20 Грудня 2011, 18:05

"У мене із цього приводу інформації немає. Про те, що ви говорите, я в курсі, але от те, що вони були затримані співробітникам МВС і КДБ – це я вперше від вас чую… У мене немає інформації, що вони мають до цього відношення… якимось чином причетні до того, про що зараз пишуть в інтернеті", – заявив начальник управління інформації й суспільних зв'язків МВС Білорусі Костянтин Шалькевич.

При цьому він зазначив, що не збирається перевіряти інформацію про причетність правоохоронних органів Білорусі до цього інциденту, оскільки не бачить підстав.

Начальниця центру інформації й громадських зв'язків КДБ з Гомеля Світлана Крицина на питання, чи відповідає дійсності інформація про те, що в Єльському районі Гомельської області співробітники білоруських правоохоронних органів познущалися над дівчатами з FEMEN, повідомила, що взагалі не чула про таку подію.

"Ой, я взагалі перший раз про це чую… Навіть не уявляю, про що ви говорите", – заявила Крицина.

Після цього вона поспішно попрощалася й поклала трубку.

Раніше FEMEN заявили, що співробітники міліції й КДБ Білорусі затримали в Мінську трьох українок-активісток FEMEN, відвезли їх у ліс Гомельської області, відняли документи, змусили роздягнутися, облили маслом, пригрозили підпалити, зняли на відеокамеру, після чого кинули в лісі й поїхали. Активістки добралися пішки в найближче село.

Пізніше Міністерство закордонних справ одержало інформацію, що їх виявлено в селі Беки Гомельської області.

19 грудня увечері український рух FEMEN заявив про зникнення своїх активісток під час акції протесту в Мінську проти режиму діючого президент Аляксандра Лукашенки.

Позначки: