Омельченко підозрює Попова у плагіаті

16 Грудня 2011, 10:09

Про це йдеться у статті "Киевсовет заглянул в будущее" для газети "Коммерсант-Украина".

Так, Омельченко нагадав, що зараз діє стратегія розвитку Києва до 2015 року, а також генеральний план, який розраховано до 2020 року (ці документи були прийняті, коли Омельченко був головою КМДА).

"Всі вони не виконані і наполовину", – пояснив депутат, зазначивши, що багато позицій, зазначені в стратегії-2025, присутні і в стратегії-2015.

Зокрема, переміщення адміністративних, ділових і бізнес-центрів на Рибальський острів, північну Теличку (територія між мостом Патона і масивом Корчувате на правому березі), в Голосіївський район і північні Осокорки.

"Це дає мені підставу вважати, що новий варіант документа є плагіатом попереднього", – заявив Омельченко.

Вчора, 15 грудня, під час обговорення Стратегії-2025, яку представляв голова КМДА Олександр Попов, Омельченкозапропонував розширити межі Києва за рахунок прилеглих до нього населених пунктів. При цьому він нагадав, що ще за часів СРСР Київ включив у свої межі села Осокорки, Позняки, Чапаєвка і Пирогово.

Однак, Попов дав зрозуміти, що поки не має наміру розширювати межі міста: "Я думаю, що нам слід зосередитися на проблемах киян, а не на те, де будуть проходити кордону".

Нагадаємо, 15 грудня Київська міська рада затвердила проект Стратегії розвитку Києва до 2025 року. Серед іншого передбачається залучення до столиці 95,7 млрд євро інвестицій, а також перенесення офісних і бізнес-центрів на лівий берег.