Київрада затвердила стратегію розвитку Києва

15 Грудня 2011, 13:12

Доповідачем під час обговорення цього проекту рішення виступив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

Він повідомив, що під час обговорення проекту стратегії розвитку міста міська влада прийняла понад 7 тис. пропозицій від громадян.

Попов зазначив, що реалізація стратегії передбачає використання переважно інвестиційних ресурсів, а не коштів міського бюджету.

Разом з цим посприяє реалізації стратегії, з його слів, і запланований до проведення навесні 2012 року інвестиційний форум.

З отриманих під час обговорення стратегії пропозицій і коментарів близько 30% було включено у фінальний варіант документа.

Під час обговорення проекту рішення в залі Київради виступили представники всіх фракцій, разом з цим фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" і "УДАР Віталія Кличка" у міськраді не брали участі в голосуванні.

Виступив і колишній мер Києва Олександр Омельченко, який висловив думку про необхідність прийняття стратегії.

Після позитивного завершення голосування голова Київміськадміністрації подякував депутатам за підтримку.

Нагадаємо, 23 червня Київрада прийняла проект стратегії розвитку Києва до 2025 року і вирішила винести його на громадське обговорення.У цілому реалізація стратегії оцінюється в 62 млрд євро.

13 грудня Попов доручив своїм заступникам, керівникам структурних підрозділів та головам райдержадміністрацій активізувати громадське обговорення Генерального плану столиці.

При цьому, як заявив голова Комісії Київської міськради з питань розвитку культури Олександр Бригинець, стратегія розвитку столиці ніяк не поєднана з Генпланом.