Луганські чорнобильці переїхали з-під Кабміну до наметового містечка у Львові

15 Грудня 2011, 09:49

Про це повідомив учасник акції протесту у Львові, співголова Громадянського руху «Вперед!» Руслан Секела.

«З Києва до Львова виїжджають чорнобильці Луганщини, які 14 грудня брали участь у мітингу чорнобильців біля Кабінету міністрів України. Луганчани мають намір підтримати акцію чорнобильців Львівщини та приєднаються до їх безстрокової акції. Вони мають намір встановити свій намет від чорнобильців Луганщини поруч з п'ятьма наметами чорнобильців Львівщини», – заявив він.

Активіст уточнив, що делегація чорнобильців-луганчан виїхала ввечері поїздом з Києва, і вранці вони прибудуть до Львова.

У свою чергу голова Благодійного фонду «Діти Чорнобиля Львівщини» Валентина Буренок зазначила, що акція протесту чорнобильців у наметовому містечку біля будівлі Львівської ОДА триває, і поки її учасники не мають наміру її припиняти до задоволення своїх вимог про виконання судових рішень щодо належних виплат чорнобильцям.

Нагадаємо, з 6 грудня біля будівлі Львівської ОДА триває безстрокова акція протесту представників чорнобильських організацій Львівщини, до яких приєдналися представники ГД «Вперед!». На площі біля ОДА в даний час встановлено 5 наметів, в яких цілодобово перебуває від 5 до 15 учасників акції.

12 грудня представники чорнобильських організацій і громадського руху «Вперед!» перекрили на 20 хвилин рух транспорту біля будівлі Львівської обласної державної адміністрації, у такий спосіб протестуючи проти знесення наметового містечка чорнобильців у Донецьку.